Over mij

wie-ben-ik

 

Mijn naam is Rebecca de Jong en ik ben 36 jaar. Ik ben de partner van Tom en moeder van Sam (2012) en Faya (2017). Mensen die mij goed kennen, zullen zeggen dat ik een krachtige, liefdevolle, humoristische, positieve en sensitieve vrouw ben.

In mijn praktijk kan ik al mijn werk- en levenservaring benutten. In mijn jeugd heb ik als hooggevoelig kind van gescheiden ouders ervaren hoe heftig het leven kan zijn in deze overweldigende wereld. Toen ik 18 jaar was overleed mijn stiefvader en heb ik hulp gekregen van een schoolpsycholoog en haptonoom vanwege hyperventilaties en een angststoornis. In die tijd leerde ik wat hooggevoelig zijn betekent en wat de invloed is van je vroege jeugd op het denken. Ik leerde wat gedachtekracht betekende en hoe ik contact kon maken met mijn gevoel en lichaam middels yoga. Vanaf die tijd kon ik niet meer anders denken. En nog altijd verslind ik graag alle boeken die hiermee te maken hebben. Het is niet verwonderlijk dat ik veel hooggevoelige kinderen ontvang in mijn praktijk.

Ik krijg ontzettend veel energie als ik deze gevoelige kinderen en hun ouders mag coachen en zij een eigen oplossing voor hun probleem vinden. Met mijn laagdrempelige uitstraling, mijn respectvolle aanpak en een gezonde dosis humor, bied ik mijn klanten de veiligheid binnen mijn praktijk, zodat zij zich kunnen uiten. Als ik contact met je maak, doe ik dat met oprechte aandacht, zodat JIJ centraal staat. Van klanten hoor ik terug dat zij zich daardoor ECHT gezien en gehoord voelen! Mijn doel als coach is dat de klant (klein of groot) zich in zijn of haar thuissituatie goed en begrepen voelt en dat er balans en stabiliteit komt binnen het gezin.

In mijn werk combineer ik mijn intuïtie, persoonlijke ervaringen en kennis. Ik ben een gevoelsmens, zonder zweverig te doen 😉 Ik hoor vaak dat mensen dit als zeer bijzonder ervaren en dit mij onderscheidt van een heleboel anderen.

Tijdens mijn kinderyoga lessen mag ik ook graag een andere kant van mijzelf laten zien, namelijk mijn speelse kant. Yoga heeft mij als mens in mijn kracht gezet en mij geleerd hoe ik met spanning en stress om kan gaan. Zelf zou ik nooit meer zonder yoga willen. Ik vind het een eer om kinderen op jonge leeftijd te mogen prikkelen met yogalessen die tot de verbeelding spreken. En geniet intens als ik tijdens de lessen de stralende gezichten van de kinderen zie. Zo mooi kan yoga zijn!

Als je meer over mij wilt lezen, dan verwijs ik graag naar mijn blogs.

Nu ken je mijn verhaal wat beter. Ik leer jou ook graag kennen. Spreek ik je snel?

Neem contact met mij op.

Mijn werk achtergrond

In 2004 rondde ik de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening af en genoot ik jaren van mijn werk als docent binnen het onderwijs. Daarnaast verzorgde ik assertiviteitstrainingen aan volwassenen bij Carint+. Ook heb ik de kans gekregen om binnen een coachings- en trainingsbureau Empowerment trainingen aan jongeren te verzorgen. In 2011 maakte ik een bewuste keuze om een aantal jaren als pedagogisch medewerker te werken binnen de kinderopvang. Hier is de droom ontstaan om als kindercoach een eigen praktijk te kunnen openen. Tijdens mijn werk als begeleider van mensen met autisme heb ik de opleiding tot kindercoach en kinderyogadocent gevolgd en heb ik in 2016 van mijn droom werkelijkheid gemaakt!

Ik ben gespecialiseerd in:
– Hooggevoeligheid
– Weerbaarheid
– Mindfulness en aandachtstraining
– Ontspanningstechnieken
– Opvoedopstellingen