Ouderbegeleiding

Ben jij een bewuste ouder, sta je open voor veranderingen, wil je jezelf verder ontwikkelen als ouder en loop je tegen problemen aan binnen de opvoeding? JONG biedt jou een luisterend oor en de coaching die jij wenst. Vanuit kortdurende en oplossingsgerichte begeleiding kijken we samen naar de situaties waar jij tegenaan loopt. Ik maak als coach onder andere gebruik van de Reversie Methode. Samen kunnen we het spiegelgedrag van jouw kind onderzoeken en krijg jij antwoord op de vraag wat maakt dat het gedrag van jouw kind jou zo intens raakt. Uiteraard gaan we op zoek naar de behoefte van jouw kind en op welke manier jij hieraan kunt voldoen. Ik heb kennis van geboorte patronen en indien jij wenst licht ik jou in wat de invloed is geweest van de conceptie, zwangerschap en bevalling op het gedrag van jouw kind. Gedrag is namelijk altijd logisch!
Soms maak ik gebruik van opvoedopstellingen of de luisterkind methode. Ik stem in ieder geval af op de persoon die tegenover mij zit. Uiteindelijk ben jij degene die de koers bepaalt.

Vragen die ik regelmatig krijg:
– Hoe kan ik omgaan met de huilbuien of driftbuien van mijn kind?
– Ik geloof dat mijn kind hooggevoelig is, en nu?
– Kun je mij handvatten geven bij de opvoeding van mijn temperamentvolle kind?
– Mijn baby huilt zoveel, wat kan ik daaraan doen?
– Ik maak mij zorgen om het volle hoofd van mijn kind, hoe kan ik mijn kind helpen ontspannen?
– Mijn kinderen maken veel ruzie, hoe kan ik daarmee omgaan?
– Er heerst onrust in huis, kun je me helpen zodat het weer gezellig wordt?
– Mijn kind is erg angstig, hoe kan ik daarmee omgaan?
– Mijn kind wil niet alleen in bed slapen, wat moet ik doen?
– Mijn kind is agressief, hoe kan ik dat stoppen?
– Mijn kind vraagt steeds mijn aandacht, hoe kan ik daarmee omgaan?

Herkenbaar, kom maar door!

Of jouw vraag nou gaat over jouw pasgeboren baby of jouw kind, peuter, kleuter of tiener van 12 jaar, je bent van harte welkom in mijn praktijkruimte. Indien gewenst kom ik bij jou thuis voor de coaching sessies. Je bent in je eigen vertrouwde omgeving en je hoeft geen oppas te regelen wanneer je kind in bed ligt. Het is jouw coaching, jij kiest.

“Wat een bewustwording zeg! Ik heb mij nog nooit zo begrepen gevoeld bij de reguliere hulpverlening als deze ene keer bij jou! Dank je Rebecca!”

“Bedankt voor je hulp de afgelopen tijd! Ik voel me een heel stuk beter! De kinderen ook hierdoor! En ik zie weer dat mijn dochter zo’n mooi meisje is. Wat heeft ze haar hart op de goede plek! Bedankt voor alles!!”

“Ik wens iedere ouder zo’n coach als jij! Bedankt Rebecca voor alle nieuwe inzichten!”

 

‘Na enkele afspraken merkte ik dat ik veel meer zelfvertrouwen heb gekregen en de lastige situaties met mijn kind beter aankan. Het is veel relaxter thuis en ik ben aan het einde van de dag niet meer moe.’ (anoniem)

‘Ik kwam binnen met chaos, stress en onzekerheid. Bij Rebecca voelde ik me gelijk op mijn gemak, ik kon mezelf zijn en me helemaal open stellen voor de gesprekken en oefeningen. Daardoor heb ik de rust en het vertrouwen in mezelf weer gevonden. Ik merk en zie het gelijk terug in het dagelijks leven, in de band met mijn zoontje en het aantal conflicten wat we hadden is minder en ze zijn een stuk minder fel. Het betekent niet dat ik nu nooit meer stress, chaos en onzekerheid zal ervaren, maar ik heb geleerd (en leer nog steeds) om de signalen die mijn zoontje afgeeft te herkennen, dit te vertalen naar mijzelf en daardoor meer te begrijpen waarom er strijd, angst of verdriet is.’  (Sanne)

 

Ja, ik wil een gesprek!!