Kindercoaching

Het is niet gemakkelijk om te zien dat je kind vastloopt, vaak boos is, onzeker is of verdriet heeft. Dat doet pijn! En dan wil je maar één ding: je kind moet zich zo snel mogelijk weer goed voelen. Ik kan jullie daarbij helpen!

Als kindercoach leer ik jouw kind bewust te worden van zijn of haar gedachten en gevoelens en alles wat het aan krachten en talenten in zich heeft. En ook jou als ouder, omdat ik systemisch werk. Daarom plannen we altijd minimaal 1 oudergesprek in tijdens het traject. En als je wilt, kunnen we vaker een sessie inplannen. Jullie kiezen de vorm die bij jullie past!
Ik gun het alle kinderen om trots te kunnen zijn op zichzelf, te staan voor wie ze zijn en een eigen energiebalans te vinden in hun dagelijks leven. Want een kind dat goed in balans is, draagt bij aan een betere balans in het gezin en in de klas. Tijdens de coaching gaan we “op avontuur” met hoofd, hart en handen. En coach ik naar het vinden van een eigen oplossing van het probleem op een zinvolle, creatieve en speelse manier. Ook is het mogelijk om kinderyoga en/of ontspanningstechnieken aan te bieden tijdens de kindercoaching.

Ja! Dit is wat we nodig hebben!

“Rebecca is een hele fijne coach: vriendelijk, vakbekwaam en zeer prettig in de omgang (mijn kind voelde zich gelijk heel erg op zijn gemak bij haar). Spelenderwijs besteedt Rebecca aandacht aan je hulpvraag, dit houdt het voor je kind relaxt en luchtig. Bij tussentijdse vragen kan je altijd bij haar terecht en na de sessies pliept er al gauw een mailtje je mailbox binnen met een uitgebreid verslag (indien van toepassing) waarin zij een en ander op een hele mooie en goed onderbouwde manier terugkoppelt. Bij Rebecca voel je je gehoord, zij is iemand die met je meedenkt, ideeën heeft en in gezamenlijk overleg tot oplossingen probeert te komen. Maar ook tussentijds besteedt ze tijd aan je, een mailtje ‘hoe gaat het nu’ waren geen uitzondering. Mijn kind vond de afspraken bij Rebecca leuk en jammer dat ze voorbij waren, dat zegt genoeg!” (Moeder van Jorn, 8 jaar)

Hooggevoeligheid
Jong is gespecialiseerd in hooggevoeligheid en daarom zijn deze geweldige, maar ook kwetsbare kinderen bij mij aan het goede adres! Hier kunnen ze leren aarden, van hun last een kwaliteit maken, de juiste balans tussen activiteit en rust vinden en uiteraard op adequate wijze grenzen leren stellen.

Kenmerken HSP kinderen:
– vaker extreem boos of extreem blij gedrag
– nemen intens waar
– gevoelig voor prikkels
– meer moeite en meer tijd nodig om indrukken te verwerken
– hebben sneller last van stress en fysieke klachten
– voelen sfeer in ruimtes goed aan
– zijn vaker perfectionistisch
– hebben extreme behoefte aan veiligheid en een liefdevolle omgeving die ze stimuleert om de buitenwereld in te gaan

Download hier de Werkwijze coaching van Kindercoachpraktijk JONG.

‘Je ontdekt meer over iemand door een uur met hem te spelen, dan door een jaar met hem te praten.’ (Plato)

coachee-spel-jong

Bel rustig voor een gratis kennismakingsgesprek naar 0642270399 of mail naar rebecca@kindercoachpraktijkjong.nl