Kindercoaching


“Alleen maar praten zou echt super saai zijn!” zeg ik de kinderen altijd. Daarom zet ik veel spel in om te werken aan het doel waarvoor jouw kind komt. Je kunt daarbij denken aan verschillende kaartspellen, handpoppen, Play-mobil, Lego of Kapla. We maken piekerdoosjes, krachtstokken, successenpotjes of complimentenmuren, waardoor de rechter hersenhelft actief wordt en het geleerde tijdens de coaching heel goed beklijft. Maar we gaan ook bewegen tijdens de sessies. Dat betekent dat we bijvoorbeeld op een wiebelplank gaan staan en een parcours leggen. Dat we kabouters verdedigen, pizza’s bakken op de rug en relaxen met de zandloper oefening: het zijn allemaal voorbeelden van beweegoefeningen die vaak niet alleen leuk zijn, maar ook zeer effectief bijdragen aan de doelen waar we samen aan werken. Coaching is niet alleen maar leerzaam, het moet vooral leuk zijn. Kinderen vinden het vrijwel altijd jammer als de sessie voorbij is.

Ik gun het alle kinderen om trots te kunnen zijn op zichzelf, te staan voor wie ze zijn en zich gewoon goed te voelen. Ik ben ervan overtuigd dat dit met enkele sessies voor alle kinderen haalbaar is. Tijdens de coaching gaan we “op avontuur” met hoofd, hart en handen. En coach ik naar het vinden van een eigen oplossing van het probleem op een zinvolle, creatieve en speelse manier.

Na het kindercoach traject zul je merken dat jouw kind weerbaarder en meer ontspannen is en met meer zelfvertrouwen in het leven staat. Thuis merk je dat er meer verbinding is, meer rust en minder strijd.

Je kunt bellen voor vragen of een gratis kennismakingsgesprek naar 0642270399
of mail jouw telefoonnummer 
naar rebecca@kindercoachpraktijkjong.nl zodat ik jou terug kan bellen.

“Wij zijn Rebecca enorm dankbaar voor alle hulp en inzichten die we van haar kregen.
De sfeer bij haar is heel ontspannen en we voelden ons op ons gemak bij haar. Mede door haar openheid kregen wij het gevoel dat we ook echt overal over konden praten, en dat is ook zo gebleken! Er is bij ons in huis nu zo veel meer rust. Dankjewel Rebecca voor alles! Knuf van ons”

Als coach help ik kinderen en tieners:
– positief over zichzelf te denken
– hoe ze faalangst de baas kunnen zijn
– hoe ze een vol hoofd leeg kunnen maken
– hoe ze om kunnen gaan met spanning en stress
– van lichamelijke klachten (zonder medische oorzaak) af te komen
– weer in slaap te kunnen vallen en lekker door te slapen
– zichtbaar durven zijn
– hoe om te gaan met pesten en gepest worden
– hoe ze kunnen omgaan met hooggevoeligheid
– eigen talenten en kwaliteiten te ontdekken

Ik leer niet alleen jouw kind bewust te worden van zijn of haar gedachten en gevoelens en alles wat het aan krachten en talenten in zich heeft, maar ook jou als ouder, omdat ik systemisch werk. Daarom plannen we altijd minimaal 2 oudersessies in tijdens het traject. Tijdens deze oudersessies mag jij delen welk gedrag van jouw kind jou raakt en gaan we opzoek naar de spiegel. Uiteraard zullen we samen kijken naar de onderliggende behoefte van jouw kind. Aan de hand van een opvoedopstelling zul je snel antwoorden krijgen op lang gestelde vragen en gaan vastgeroeste patronen verschuiven.

Hooggevoeligheid
Ik ben gespecialiseerd in hooggevoeligheid en daarom zijn deze geweldige, maar ook kwetsbare kinderen bij mij aan het goede adres! Hier kunnen ze leren aarden, van hun last een kwaliteit maken, de juiste balans tussen activiteit en rust vinden en uiteraard op adequate wijze grenzen leren stellen.

Kenmerken HSP kinderen:
– vaker extreem boos of extreem blij gedrag
– nemen intens waar
– gevoelig voor prikkels
– meer moeite en meer tijd nodig om indrukken te verwerken
– hebben sneller last van stress en fysieke klachten
– voelen sfeer in ruimtes goed aan
– zijn vaker perfectionistisch
– hebben extra behoefte aan veiligheid en een liefdevolle omgeving die ze stimuleert om de buitenwereld in te gaan

“Rebecca is een hele fijne coach: vriendelijk, vakbekwaam en zeer prettig in de omgang. Mijn kind voelde zich gelijk heel erg op zijn gemak bij haar.” (moeder van Sanne)

 

 

 

Nieuw!
In samenwerking met Wendy Strijk van Praktijk de Warme Handjes bied ik een Energetisch kindercoach traject aan. Wendy is Sensitherapeut en bovenal een heel fijn en warm mens waar kinderen zich direct bij op hun gemak voelen. Wendy combineert een groot aantal alternatieve geneeswijzen in één therapievorm: sensitherapie. Verschillende behandelingen en middelen worden hierbij ingezet in een consult. Sensitherapie is een behandelwijze voor (hooggevoelige) kinderen, jongeren en volwassenen. De  therapie is erop gericht om de balans te herstellen en gaat ervan uit dat lichaam en geest elkaar beïnvloeden. Een Sensitherapeut behandelt mensen en géén ziekten. Wendy stelt geen diagnose. Sensitherapie is heel  goed te combineren met andere vormen van therapie en reguliere zorg en dus ook met kindercoaching. Indien jullie kiezen voor een Energetisch kindercoachpakket dan komt Wendy in overleg eenmaal bij mij in de praktijk om jouw zoon of dochter te behandelen. Jij en ik kunnen samen aanwezig zijn bij deze behandeling.

Veelgestelde vragen:

 • Hoeveel keer komt een kind gemiddeld bij een coach?
  In principe is een coachingstraject relatief kort. Het aantal afspraken hangt af van het kind en de situatie. Houd rekening met 6 – 9 sessies. Na afloop vindt er een evaluatie plaats.
 • Worden de kosten vergoed?
  Coaching wordt niet vergoed.
 • Hoe lang duurt een sessie?
  Een sessie duurt ongeveer een uur, soms iets langer.
 • Kan ik bij jou terecht als mijn kind een diagnose heeft?
  Jullie zijn uiteraard van harte welkom.
 • Kun je ook iets betekenen voor baby’s of hele jonge kinderen?
  Ja, ook ouders van hele jonge kinderen kunnen bij mij terecht. Kijk voor meer informatie bij coaching voor ouders.
 • Is het mogelijk dat je bij ons thuis komt?
  Zeker is dit mogelijk! We kunnen daarover afspraken maken.
 • Krijg ik te horen wat je met mijn kind bespreekt?
  Omdat vertrouwen tussen jouw kind en mij erg belangrijk is, laat ik het aan het kind te beslissen wat wel en niet gedeeld zal worden. Uiteraard mag je hierin van mij een professionele houding verwachten en kun je erop vertrouwen dat ik je op de hoogte breng van zaken die in het belang van het kind zijn.Heb je een vraag die hier nog niet is beantwoord? Neem vrijblijvend contact met me op.

Ik ben geïnteresseerd, wat moet ik nu doen?
Je kunt mijn bellen voor een gratis telefonische sessie. Als jij na deze telefonische sessie denkt dat ik goed zal aansluiten bij jouw zoon of dochter, dan is het mogelijk om een kennismakingssessie in te plannen. Deze sessie van een half uur kost 27 euro. Jouw zoon of dochter maakt dan kennis met mij en mijn praktijk en mag na de sessie besluiten of hij of zij een traject bij mij ziet zitten. Een goede afstemming is namelijk erg belangrijk!

Kinder- of tienercoaching traject:€ 380,-
(Intake, 4 sessies kindercoaching, 2 sessies voor de ouders en een evaluatie binnen een termijn van 4 maanden)

Afspraken die niet minimaal 24 uur van te voren zijn afgezegd, worden in rekening gebracht.
Alle bedragen zijn inclusief 21% BTW, materialen, en tussentijds mail- of telefonisch contact.