Kindercoaching

Het is niet gemakkelijk om te zien dat je kind vastloopt, vaak boos is, onzeker is of verdriet heeft. Dat doet pijn! En dan wil je maar één ding: je kind moet zich zo snel mogelijk weer goed voelen. Ik kan jullie daarbij helpen!

Als kindercoach leer ik jouw kind bewust te worden van zijn of haar gedachten en gevoelens en alles wat het aan krachten en talenten in zich heeft. En ook jou als ouder, omdat ik systemisch werk. Daarom plannen we altijd minimaal 1 oudergesprek in tijdens het traject. En als je wilt, kunnen we vaker een sessie inplannen. Jullie kiezen de vorm die bij jullie past!
Ik gun het alle kinderen om trots te kunnen zijn op zichzelf, te staan voor wie ze zijn en een eigen energiebalans te vinden in hun dagelijks leven. Want een kind dat goed in balans is, draagt bij aan een betere balans in het gezin en in de klas. Tijdens de coaching gaan we “op avontuur” met hoofd, hart en handen. En coach ik naar het vinden van een eigen oplossing van het probleem op een zinvolle, creatieve en speelse manier. Ook is het mogelijk om kinderyoga en/of ontspanningstechnieken aan te bieden tijdens de kindercoaching.

Ja! Dit is wat we nodig hebben!

Nieuw! In samenwerking met Wendy Strijk van Praktijk de Warme Handjes is het mogelijk om een Energetisch kindercoachpakket te kopen. Wendy is Sensitherapeut en bovenal een heel fijn en warm mens waar kinderen zich direct bij op hun gemak voelen. Wendy combineert een groot aantal alternatieve geneeswijzen in één therapievorm: sensitherapie. Verschillende behandelingen en middelen worden hierbij ingezet in een consult. Sensitherapie is een behandelwijze voor (hooggevoelige) kinderen, jongeren en volwassenen. De  therapie is erop gericht om de balans te herstellen en gaat ervan uit dat lichaam en geest elkaar beïnvloeden. Een Sensitherapeut behandelt mensen en géén ziekten. Wendy stelt geen diagnose. Sensitherapie is heel  goed te combineren met andere vormen van therapie en reguliere zorg en dus ook met kindercoaching. Indien jullie kiezen voor een Energetisch kindercoachpakket dan komt Wendy in overleg eenmaal bij mij in de praktijk om jouw zoon of dochter te behandelen. Jij en ik kunnen samen aanwezig zijn bij deze behandeling.

“Rebecca is een hele fijne coach: vriendelijk, vakbekwaam en zeer prettig in de omgang (mijn kind voelde zich gelijk heel erg op zijn gemak bij haar). Spelenderwijs besteedt Rebecca aandacht aan je hulpvraag, dit houdt het voor je kind relaxt en luchtig. Bij tussentijdse vragen kan je altijd bij haar terecht en na de sessies pliept er al gauw een mailtje je mailbox binnen met een uitgebreid verslag (indien van toepassing) waarin zij een en ander op een hele mooie en goed onderbouwde manier terugkoppelt. Bij Rebecca voel je je gehoord, zij is iemand die met je meedenkt, ideeën heeft en in gezamenlijk overleg tot oplossingen probeert te komen. Maar ook tussentijds besteedt ze tijd aan je, een mailtje ‘hoe gaat het nu’ waren geen uitzondering. Mijn kind vond de afspraken bij Rebecca leuk en jammer dat ze voorbij waren, dat zegt genoeg!” (Moeder van Jorn, 8 jaar)

Hooggevoeligheid
Jong is gespecialiseerd in hooggevoeligheid en daarom zijn deze geweldige, maar ook kwetsbare kinderen bij mij aan het goede adres! Hier kunnen ze leren aarden, van hun last een kwaliteit maken, de juiste balans tussen activiteit en rust vinden en uiteraard op adequate wijze grenzen leren stellen.

Kenmerken HSP kinderen:
– vaker extreem boos of extreem blij gedrag
– nemen intens waar
– gevoelig voor prikkels
– meer moeite en meer tijd nodig om indrukken te verwerken
– hebben sneller last van stress en fysieke klachten
– voelen sfeer in ruimtes goed aan
– zijn vaker perfectionistisch
– hebben extreme behoefte aan veiligheid en een liefdevolle omgeving die ze stimuleert om de buitenwereld in te gaan

Download hier de Werkwijze kindercoaching

‘Je ontdekt meer over iemand door een uur met hem te spelen, dan door een jaar met hem te praten.’ (Plato)

coachee-spel-jong

“Wij zijn Rebecca enorm dankbaar voor alle hulp en inzichten die we van haar kregen. De sfeer bij haar is heel ontspannen en we voelden ons op ons gemak bij haar. Mede door haar openheid kregen wij het gevoel dat we ook echt overal over konden praten, en dat is ook zo gebleken! Er is bij ons in huis nu zo veel meer rust. Dankjewel Rebecca voor alles! Knuf van ons”

Bel rustig voor een gratis kennismakingsgesprek naar 0642270399 of mail naar rebecca@kindercoachpraktijkjong.nl