Hooggevoeligheid, hoe ga je ermee om?

Hooggevoeligheid, hoe ga je ermee om?
Heb jij een hooggevoelig kind in huis? Dan zou het heel goed kunnen dat jij zelf ook hooggevoelig bent. Dan is het een extra grote uitdaging om een hooggevoelig kind te mogen opvoeden. Tijdens deze informatie avond ontmoet jij meer ouders die voor dezelfde uitdaging staan en gaan we het onder andere hebben over:
– Wat is hooggevoeligheid?
– Hoe ga je ermee om?
– Wat doe je bij woede uitbarstingen of ongewenst gedrag?
– Wat zijn de voordelen van deze eigenschap?
– Hoe ga je om met je eigen hooggevoeligheid binnen de opvoeding?

Data: 17 oktober (vol), 22 november (enkele plekken vrij), 16 januari (vol)
Tijdstip: 19:00 uur tot 21:30 uur
Entree: 20 euro p.p. (betaling bij opgave)

Stuur een mailtje voor opgave.

Omgaan met temperamentvolle kinderen
Heb jij een temperamentvol kind? Dan sta je voor enkele uitdagingen. Tijdens deze avond geef ik jou handvatten en tips hoe je met een temperamentvol kind kunt omgaan. Ik vertel je wat de voordelen van deze karaktereigenschap zijn (de nadelen heb je vast zelf wel ontdekt). Ik leg je uit hoe je anders kunt kijken naar de boze buien en hoe deze sneller kunnen eindigen. We gaan het hebben over de manier waarop temperamentvolle kinderen hun zin doordrijven en hoe jij jouw kind daarin kunt begeleiden.
We bespreken hoe je jouw kind kunt helpen om beter (door) te slapen. Welke extra behoeftes jouw kind heeft en hoe je daarop in kunt spelen.
Kortom, erg nuttig en leerzaam!

Datum: 10 september (vol), 31 oktober (enkele plekken vrij), 26 maart, 4 april
Tijd: 19:00 uur tot 21:30 uur
Prijs: 20 euro p.p. (betalen bij opgave)

Stuur een mailtje voor opgave.

Workshop voor hooggevoelige ouders

Deze workshop is speciaal voor ouders die zelf hooggevoelig zijn. Mogelijk ervaar je stress, omdat niet alleen de wereld, maar ook het ouderschap je soms overweldigt. Je zou de prikkelcirkel graag willen doorbreken en je bent opzoek naar duidelijke handvatten.

In deze inspirerende en laagdrempelige workshop leer je hoe je de prikkelcirkel kunt doorbreken en hoe je spanning kunt loslaten. Na de workshop merk je op dat je meer en meer in balans raakt en jij meer kunt genieten van het ouderschap!

Datum: 10 oktober (vol)
Tijd: 19:00 uur tot 21:30 uur
Prijs: 25 euro p.p. (betalen bij opgave)