17 sep 2019
september 17, 2019

Stapje achteruit en loslaten…..

0 reacties

Brrrr…..heb jij het ook zo koud!!😱
En krijg jij het nog kouder van al die kids in korte broeken of t-shirt, omdat zij nog in zomersferen verkeren? Of omdat ze het gewoon niet zo snel koud hebben als wij.

Mijn zoon wil nog steeds graag zijn zomerkleding aan en ik laat hem zijn gang gaan. Laten we vooropstellen dat ik als moeder geen goede graadmeter ben 😉😊 en dat hij echt wel goed kan voelen of het behaaglijk is of niet.

Loslaten en verantwoordelijkheid overdragen dus. Enne, ze worden echt niet zomaar ziek van een beetje kou. Zij bewegen meer en op de opvang en in de klas is het doorgaans een stuk warmer dan bij jou op kantoor of thuis.

Dit is echt HET stuk waar jij jouw kind zelf in kunt laten beslissen. En je bent GEEN slechte ouder als jouw kind het desondanks toch koud heeft gehad die dag. Jij hebt jouw kind de verantwoordelijkheid gegeven en jouw zoon of dochter heeft mogen leren door te ervaren.

Oh ja, geen I told you so reactie natuurlijk 😉 (Mag je natuurlijk wel stiekem denken). Maar zeg je kind ‘wat eerlijk dat je dit deelt en wat mooi dat je dat hebt kunnen voelen. Hoe zou jij je dan morgen willen kleden?’

Fijne herfst allemaal!

Reageer