Herken je dat? Elke ochtend is het weer een drama als jouw kind de kleren aan moet trekken die jij samen met hem of haar zorgvuldig hebt klaargelegd de avond ervoor.
Hoe kan dat nou? Je doet het toch precies zoals ze dat omschrijven! Je geeft jouw kind een keuze: ‘lieverd wat wil jij morgen aan?’
En toch is het de volgende dag niet wat jouw zoon of dochter aan wil trekken! Wat een gedoe!

Ja ik herken dat bij mijzelf. Ik kan niet de avond ervoor al bepalen wat ik de volgende dag aan trek. Dat wordt em niet! Ik heb gevoel bij kleding. En het ene kledingstuk past beter bij het gevoel van die ochtend dan het andere. Dit past heel goed bij hooggevoeligheid.
Elke ochtend stem ik de kleur, de stof en de uitstraling van het betreffende outfit af op mijn stemming. Stel dat ik hier niet naar luister dan klopt het gewoonweg niet en zit ik niet lekker in mijn vel.

Weet je……dit hebben ook veel kinderen! Dus mocht je problemen ervaren wat betreft de kleren, neem dan extra 5 minuten in de ochtend om samen met jouw kind de kleren af te stemmen voor die dag. Het scheelt heel wat gedoe 😉

Reageer